0850 210 6 210

Çerez Politikası ve Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

 

ÇE-TUR ÇELEBİ TURİZM TİC.A.Ş. (“Veri Sorumlusu”, “Şirket”) olarak kişisel verilerinizi koruma konusunu oldukça ciddiye alıyoruz. İşbu aydınlatma metnini hazırlamadaki amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi gereğince, www.cetur.com.tr  adresli web sitemizi ve mobil uygulamamızı ziyaretiniz neticesinde “çerezler” vasıtasıyla tamamen veya kısmen otomatik yollarla elde edilen kişisel verilerinizin elde edilme şekilleri, işlenme amaçları, paylaşıldığı kişiler, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir. Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak işlenmesi, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Ayrıca, çerezler yoluyla elde edilen kişisel verilerinizin idaresiyle ilgili sorularınız, talepleriniz veya merak ettikleriniz için iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz. 

Sitemizde ve mobil uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Bu halde işbu aydınlatma metninin hükümlerinde mevcut duruma uygun şekilde değişiklik yapmamız gerekebilir. Aydınlatma metnimize en güncel haliyle internet sitemizden ulaşabilir, buna göre çerez yapılandırma tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. İşbu aydınlatma metninin son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz. 

Çerez Nedir?

Çerezler, genellikle benzeri olmayan tanımlayıcı bilgileri içeren, bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, telefon, tablet) yerleştirilen küçük boyutlu metin dosyalarıdır.  

Çerezler, web sitelerinin her kullanıcı için mümkün olan en iyi deneyimi sunmasını sağlar.

Çerezler güvenli midir?

…………………………………………………

Çerezleri kapatabilir miyim?

Gerek web sitemiz üzerinden gerekse mobil uygulamamızdan, bu sitedeki çerezlerle ilgili tercihlerinizi düzenleyebilir, dilediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.  Çerezlerle ilgili tercihlerinizi buradan yapılandırabilirsiniz. Ayrıca, tarayıcı ayarlarınızı kullanarak tüm çerezleri engelleyebilirsiniz; ancak, tüm çerezleri (temel çerezler dâhil) engellemeniz durumunda sitemizin tüm parçalarına veya özelliklerine erişemeyebilirsiniz.  Web sitesinin ve mobil uygulamanın bazı bölümlerinin yalnızca çerezlerin kullanılması halinde doğru şekilde çalışacağını hatırlatmak isteriz.

 

 

Web sitemiz ve mobil uygulamamız hangi çerezleri kullanıyor?

Aşağıdaki çerezleri kullanıyoruz:

Kesinlikle gerekli çerezler. Bunlar, web sitemizin ve mobil uygulamamızın çalışması için gerekli olan çerezlerdir. Örneğin, web sitemizin ve mobil uygulamamızın güvenli alanlarına giriş yapmanıza, alışveriş sepetini kullanmanıza ve benzeri hizmetlerimizden faydalanmanıza olanak tanıyan çerezleri içerir.

Analitik/ performans çerezleri. Ziyaretçilerin sayısını tanımamıza ve saymamıza ve ziyaretçilerin web sitemizi ve mobil uygulamamızı kullanırken ne şekilde hareket ettiklerini görmemize izin verir. Bu, web sitemizin ve mobil uygulamamızın çalışma şeklini geliştirmemize yardımcı olur, örneğin, kullanıcıların aradıklarını kolayca bulmasını sağlayarak.

İşlevsellik çerezleri. Bunlar, sitemize ve mobil uygulamamıza döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır. Bu, içeriğimizi sizin için kişiselleştirmemizi, adınızla selamlaşmamızı ve tercihlerinizi (örneğin, dil veya bölge seçiminiz) hatırlamamızı sağlar.

Hedefleme çerezleri. Bu çerezler ziyaretinizi web sitemize, mobil uygulamamıza, ziyaret ettiğiniz sayfalara ve takip ettiğiniz linklere kaydeder. Web sitemizi, mobil uygulamamızı ve bunların üzerinde görüntülediğimiz reklamları ilgi alanlarınızla daha alakalı hale getirmek için bu bilgileri kullanırız. 

Kullandığımız çerezler ve bunları kullanma amaçlarımız hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

Servis Sağlayıcı Çerez İsmi Çerez Amacı Çerez Tipi Çerez Süresi
Google CV_BirthDate Kullanıcının doğum tarihi Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_CityName Kullanıcının yaşadığı şehir Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_Education Kullanıcının üniversitesi ve bölümü Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_EducationLevel Kullanıcının eğitim durumu Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_Gender Kullanıcının cinsiyeti Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_Geo Kullanıcının yaşadığı lokasyon Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Google CV_WorkStatus Kullanıcının iş sahipliği bilgisi Persistent Cookie En fazla 1 aylık
Cetur.com.tr CookiePolicy Kullanıcının çerez politikasına izin verip vermediği bilgisi Persistent Cookie En fazla 1 aylık

• Internet Explorer
1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri'ne dokunun veya tıklayın.
3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar'ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

• Microsoft Edge
1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.
2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.
3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz

• Google Chrome
1. Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
2. Sağ üstte Diğer Ayarlar'ı tıklayın.
3. Altta Gelişmiş'i tıklayın.
4. "Gizlilik ve güvenlik"in altında İçerik ayarları'nı tıklayın.
5. Çerezler'i tıklayın.
6. "Tüm çerezler ve site verileri"nin altında Web Sitesi'nin adını arayın.
7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın

• Mozilla Firefox
1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler'i seçin.
2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne gidin.
3. Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.
4. Çerezleri göster... düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.
5. Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.
6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.
7. Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about:preferences sayfasını kapatın

• Safari
1. Safari > Tercihler'i seçin.
2. Gizlilik öğesini tıklayın.
3. Web Sitesi Verilerini tıklayın.
4. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil'e tıklayın.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla tamamen veya kısmen otomatik yollarla elektronik ortamda çerezler vasıtasıyla açık rızanızın bulunması hukuki sebebine dayalı olarak toplanmaktadır. 

Elde Edilen Kişisel Verileriniz Kimlerle Paylaşılmaktadır?

Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen işleme amaçlarının gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak;

Şirketin hizmetin ifası için anlaşmalı olduğu çözüm ortaklarına (ilgili kargo şirketleri, ilgili bankalar, …….)

Kanunen yetkili ve/veya Kanunun izin verdiği kişi, kurum ve kuruluşlara, idari merciler ve yasal mercilere,

Bunlara ek olarak, elde edilen veriler kamu kurum ve kuruluşlarının kanun tarafından kendilerine tanınan hak ve yetkiler doğrultusunda gerçekleştirdikleri bilgi talepleri olması halinde, söz konusu kamu kurum ve kuruluşları ile ve olası bir uyuşmazlık halinde hukuki süreçlerin sürdürülmesi için ilgili mercilerle paylaşılacaktır.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

Kişisel veri sahipleri olarak, Kanun’un “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre Şirketimizin;

 

iletebilirsiniz. Başvurunuzda size ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizin, kimliğinizi doğrulayabileceğimiz kimlik bilgilerinizin ve varsa talebinizi destekler belgelerin bulunması, taleplerinizin en sağlıklı şekilde ve kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılması bakımından önemlidir. Şirketimizin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.